WORD EFFECTIEVER IN JE LEVEN, WERK EN RELATIES

Training in persoonlijke effectiviteit die je verder brengt.

TRAINING IN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT IS

WERKEN AAN JE PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE ONTWIKKELING.


Eigenwaarde is een begrip dat samenhangt met durven doen. Dat is niet een vanzelfsprekendheid. Tijdens je leven kreeg je van huis uit goedbedoelde normen en waarden mee en ook ge- en verboden. Daar leerde je als kind vanzelfsprekend mee om te gaan en op te anticiperen, want je gelukkig en geborgen voelen is nu eenmaal een drijfveer. Dit aangeleerde gedrag is nu een ingesleten patroon geworden dat niet meer aansluit bij je huidige leven. Denk bijvoorbeeld aan: 'Ik moet hard werken om waardering te krijgen'. Ook gedachtes als 'ik heb geen overwicht' werken dan als een belemmering.


Als dit oude gedrag je in de weg zit, mis je de kans om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. Terwijl je innerlijk de mogelijkheden daarvoor wel hebt. 

Wanneer jij je vaker dan je lief is onbegrepen, verontwaardigd of angstig voelt in bepaalde situaties is deze training in persoonlijke effectiviteit voor jou helemaal van toepassing.


Doel van de training

We buigen belemmeringen om naar positieve emoties en effectief gedrag. Stel jezelf eens de vraag: Waar word ik wel gelukkig van en welke keuzes heb ik dan te maken? Diep van binnen weet je dat vast wel. De daarop volgende vraag is: Waarom doe ik dat dan niet? Wellicht omdat veranderen spannend is? Humor, zelfreflectie en bewustwording van je doen en laten staan centraal tijdens deze training. Ik, als trainer, creëer een sfeer waarin jij je veilig voelt om te oefenen met nieuw gedrag. Verder blijf je vooral jezelf, want we halen het beste in elkaar naar boven.


De positieve psychologie is de leidraad in de training. Hierbij ligt de nadruk op positief waarderen. Geluk is niet het gevolg is van toevalligheden, maar van het herkennen en gebruiken van de mogelijkheden die je van nature al in huis hebt. 


De nadruk van de training ligt op:

- Je leert je kwaliteiten kennen.

- Je leert stress en weerstand om te buigen naar uitdagingen.

- Je ontdekt jouw communicatiestijl.

- Je leert keuzes maken, die bij jouw persoonlijkheid passen.

- Je kunt evenwichtig omgaan met meningsverschillen. 

- Je leert hoe je jij het beste overkomt op anderen.


Resultaat van de training

Weten wie je bent, wat je kunt en hoe je daar richting aan wilt geven. Zo heb je bewust de regie over jezelf. Je gaat ervaren dat positieve emoties ervoor zorgen dat je nieuwe mogelijkheden van jezelf leert kennen. Je kunt dit vasthouden en negatief gedrag en gevoelens loslaten, zodat je met lef de goede keuzes maakt die je verder helpen in jouw leven, werk en relaties.

Je ontvangt een certificaat van deelname.


Intake

Vooraf is er een intake, waarin jij je leerdoel formuleert. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier.


Trainingsdata 2019/ kosten

Bureau Werkelijk geeft ook trainingen, cursussen en lezingen voor groepen.

Naast de genoemde thema's kunnen we samen een op uw vraag aangepast onderwerp centraal stellen.

De trainingen of lezingen kunnen op locatie of bij Bureau Werkelijk zelf plaatsvinden.


Informaar hier naar de mogelijkheden.


CURSISTEN OVER DE TRAINING:


Janneke zorgde ervoor dat ik iedereen kon vertrouwen en ook respecteren. Ik durfde daardoor goed mezelf te zijn en met mijn leerpunten te oefenen.

_____


Op de training Persoonlijke Effectiviteit bij de FNV heb ik Janneke ervaren als een zeer krachtige, betrokken, overtuigende vrouw, die elke bijeenkomst weer met evenveel inzet kan leiden. Ik ben heel blij dat ik deze training gedaan heb, het heeft mij meer inzicht in mijzelf gegeven, alsmede handvatten om te kijken hoe ik mijn leven vorm wil en kan geven.


Er werd goed naar mij geluisterd, ik heb daardoor het zelfvertrouwen gekregen dat mijn mening ertoe doet.


De organisatie zal merken dat ik me zal blijven ontwikkelen. Janneke is positief, betrokken en deskundig, waardoor er een veilige sfeer was in de groep.


Ik kan in verschillende situaties veel beter voor mezelf op te komen.


Ik zie nu in dat opkomen voor mezelf niet ten nadele is van een ander. Het gaat erom hoe ik mezelf en de ander durf te waarderen.


Het was een training waar ik wat aan heb gehad voor mijn verdere ontwikkeling, zowel in mijn werk als privé.


Bekend raken met zelfreflectie sprak me zo aan omdat ik hier eerder niet bewust bij stil stond. Het helpt me in de communicatie met anderen en om mijn doelen te bereiken.


Ik ben me veel bewuster geworden van mijn omgeving en hoe ik daarop een positieve invloed kan uitoefenen.


De lesstof werd helder overgebracht. Samen oefenen was een fijne ervaring, ik kreeg positieve feedback en durfde daardoor ook kwetsbaar te zijn.


TRAINING
WERKEN MET JE IK-GRENS

Heb jij moeite om een ander iets te weigeren? Zit jouw loyaliteit je soms teveel in de weg, is achter je eigen keuze blijven staan een probleem? Ben je te uitnodigend of vind je het juist moeilijk om iemand dichtbij te laten komen? Wat betekent dit voor je en hoe kun je dit veranderen?

Tijdens deze situaties ben je teveel bezig met hoe je het zult aanpakken en ga je voorbij aan wat je zelf wilt. Het voelt alsof je achter de feiten aanloopt en onvoldoende grip hebt op je eigen gevoelens, gedrag en keuzes die jij wilt maken. 
In deze training leer jij op een niet-oordelende manier om te gaan met gevoelens en emoties van jezelf en de ander. Je raakt vertrouwd met de verschillende functies van je ik-grens en welke positieve invloed dit heeft voor jezelf en voor anderen. 


WAAROM TRAINEN VAN JOUW IK-GRENS
De ik-grens heeft een belangrijke filterfunctie voor ons. Ze omvat onze identiteit en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf die we liever niet toelaten. De ik-grens heeft een filterfunctie die ons gezond houdt.
Het vergt training om hierin een goede balans te vinden. Heel bewust in contact komen met jouw gevoelswereld is het uitgangspunt.

Als kind deden we dit als vanzelf, maar tijdens ons leven is deze vaardigheid dikwijls naar de achtergrond geraakt. Onze aangeleerde patronen, ervaringen en herinneringen kunnen (onbewust) verstorend werken of blokkeren. Je wordt je ervan bewust hoe je hiermee beter om kunt gaan. Na de training weet je hoe je kunt schakelen tussen jouw gevoelens, denken en doen. Daardoor ontstaan ruimte en inzicht voor jouw eigen verlangens en keuzes. En bevorder je jouw leefplezier en gezondheid.

Door het stellen van grenzen laat je weten wie je bent en wat je wilt. Dit verheldert de relatie met anderen, want grenzen verbinden.

PROGRAMMA EN METHODIEK 

Gedurende acht weken volg je een specifiek trainingsprogramma waarbij het trainen van je aandacht, door middel van mindfulnessoefeningen een belangrijke rol inneemt.


De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 1 dagdeel. Je krijgt steeds een korte introductie van de theorie, we doen mindfulnessoefeningen en we delen ervaringen. 


Opbouw programma:

  1. inzicht in theorie 
  2. mindfulnessoefeningen bewustwording ik-grens
  3. cd en dagboekopdrachten
  4. onderlinge uitwisseling van ervaringen


Je traint je aandacht door dagelijkse visualisatieoefeningen via een luister-CD. Daarmee raak jij je bewust van de diverse aandachtsgebieden van je ik-grens. Dit omvat je innerlijke wereld, je rationele en cognitieve wereld en de omgang met de wereld van de ander. 

Zo zijn er tien verschillende uitgangsposities van je ik-grens waarmee je bewust kunt schakelen en tot weloverwogen keuzes kunt komen.

Deze SBAT ofwel Self Boundary Awareness Training geef ik onder supervisie van Nick Blaser, psychiater en psychotherapeut. Hij werkt vanuit een systemische en dialogische visie en heeft deze inzichtgevende en ik-versterkende methode ontwikkeld. Hij is oprichter van de School voor Grensbewustzijn, www.horizologie.ch


De masterclasses van Nick Blaser zijn voor professionals en zijn geaccrediteerd door de stichting SKB voor psychosociale en geestelijke gezondheidszorg.


VOOR WIE

Iedereen die zijn of haar ik-grens wil verkennen en versterken, of gewoon nieuwsgierig is. Groepen collega’s die deze ervaring gezamenlijk willen ondergaan. Een groep bestaat maximaal zes personen.INFORMATIE Training Werken met je Ik-grens 2019

De training beslaat 7 dagdelen en 1 hele dag.

Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur.

Data: Er zijn momenteel nieuwe data in de maak.

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Locatie: Zuidergrachtswal 2, 8933 AD Leeuwarden

Op 3 minuten lopen van parkeergarage De Klanderij en op 10 minuten lopen van het station Leeuwarden.KOSTEN

De training kost € 375,00 inclusief btw. Het volledige bedrag kan in termijnen worden voldaan, indien dit beter past. AANMELDEN / VERGOEDING

Je kunt je aanmelden via info@bureauwerkelijk.nl of via het aanmeldformulierBij definitieve aanmelding vindt er een intakegesprek plaats om te horen wat je motivatie is.


Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar of je deze mindfulnesstraining (gedeeltelijk) vergoed krijgt. Ik sta geregistreerd bij de NFG en als registertherapeut bij RBCZ.


Je bent van harte welkom op deze avond en ik hoop op een enorm inspirerende, plezierige en heel leerzame tijd samen!


VRAGEN OF AANMELDEN? TRAININGEN, LEZING OF LES


Bureau Werkelijk geeft trainingen, cursussen en lezingen voor groepen. Op locatie of bij Bureau Werkelijk zelf.

Informeer naar de mogelijkheden.


Thema's:
• Persoonlijke Effectiviteit
• Werken met je Ik-grens  
• Verandermanagement in organisaties
• en onderwerpen in overleg

Je kunt je hier aanmelden of meer informatie vragen. Via je eigen mailprogramma kan dat natuurlijk ook.
En bellen is ook prima, natuurlijk. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.