WORD EFFECTIEVER IN JE LEVEN, WERK EN RELATIES.

Coaching en training in persoonlijke effectiviteit die je verder brengt.


COACHING EN TRAINING IN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT IS

WERKEN AAN JE PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE ONTWIKKELING.


Trainingen en coachtrajecten voor individuen en organisaties.

Ook geeft Bureau Werkelijk groepstrainingen op locatie.

Vraag naar de mogelijkheden.


Eigenwaarde is een begrip dat samenhangt met durven doen. Dat hebben we nodig om goed en evenwichtig te functioneren. Maar dit is niet een vanzelfsprekendheid, want we nemen ook onze levensgeschiedenis mee. Tijdens je opvoeding of school kreeg je normen en waarden en overtuigingen mee. Daar leerde je als kind vanzelfsprekend mee om te gaan en op te anticiperen, want je gelukkig en geborgen voelen is nu eenmaal een levensdoel. Toch blijkt dit voelen, denken en doen niet altijd effectief in je huidige leven én werk. Dat heeft invloed op je functioneren, relaties, collega’s, leidinggevende en beoordeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 'Ik moet hard werken om waardering te krijgen' of 'ik heb nu eenmaal geen overwicht op anderen'. Jammer! Zelfs verdrietig! Want het staat jouw verdere ontwikkeling in de weg. Dat is niet nodig.


Wanneer jij je vaker dan je lief is onbegrepen, verontwaardigd en niet gewaardeerd voelt in bepaalde situaties is deze individuele coaching of groepstraining voor jou van toepassing. Het kan ook gaan over je kwetsbaar voelen of om gepest worden op de werkvloer. Dat kan echt anders.

Om je verder of sterker te ontwikkelen is het belangrijk om keuzes en doelen te realiseren, die passen bij jouw persoonlijkheid (werk)omgeving. Dat kun je leren. Door je bewust te worden van wat je wel kunt. Daardoor maak je keuzes die beter bij jouw gevoel en persoonlijkheid passen. Je bent minder kwetsbaar.

Continu gelukkig zijn is een utopie, maar door zelfbewustzijn wijze besluiten kunnen maken, geven wel een heel goed gevoel.Doel van de training het beste van jezelf en de ander naar boven halen.

Je hebt een leervraag, want je ervaart in je leven, werk en je relaties, steeds dezelfde valkuil. Maar hoe leer je daar niet steeds weer in te tuimelen, of het je te veel aan te trekken en je kwetsbaar blijven voelen? Tijdens dit traject, oefenen we veel samen en je krijgt opdrachten mee. Bureau Werkelijk leert je hoe dat doet. Relativering, humor en zelfreflectie en bewustwording staan centraal tijdens deze training. Niets menselijks is ons vreemd, alles kan en mag er zijn en wordt in een veilige sfeer gedeeld.


De positieve psychologie

De nadruk ligt op positief waarderen van jezelf en anderen. Leefplezier ervaren en je tevreden voelen ontstaat meestal niet toevallig, maar door het herkennen en gebruiken van mogelijkheden die je kunt ontwikkelen.


Wat kun je leren van een individuele coaching of groepstraining?

•  Je leert je kwaliteiten en natuurlijke talent kennen. 

•  Je leert stress en weerstand om te buigen naar uitdagingen.

•  Je leert jouw communicatiestijl.

•  Je leert voor je mening uit te komen.

•  Je leert onderhandelen.

•  Je leert keuzes maken, die bij jouw persoonlijkheid passen.

•  Je kunt evenwichtig omgaan met meningsverschillen.

•  Je leert hoe je overkomt op anderen, hoe jij je invloed verbetert.

•  We besteden aandacht aan hoe de hersenen en het geheugen een rol spelen bij
aanleren van stress en hoe je dit positief leert te beïnvloeden.


Afhankelijk van het doel van de coaching of training kunnen we de nadruk op specifieke onderdelen leggen. Bij uitstek ook voor organisaties die een individuele coaching of een groeps-/teamtraining wil aanbieden aan haar werknemers. Vraag naar de mogelijkheden op maat.


Informeer hier naar de mogelijkheden.


CURSISTEN OVER DE TRAINING:


Janneke zorgde ervoor dat ik iedereen kon vertrouwen en ook respecteren. Ik durfde daardoor goed mezelf te zijn en met mijn leerpunten te oefenen.

_____


Op de training Persoonlijke Effectiviteit bij de FNV heb ik Janneke ervaren als een zeer krachtige, betrokken, overtuigende vrouw, die elke bijeenkomst weer met evenveel inzet kan leiden. Ik ben heel blij dat ik deze training gedaan heb, het heeft mij meer inzicht in mijzelf gegeven, alsmede handvatten om te kijken hoe ik mijn leven vorm wil en kan geven.


Er werd goed naar mij geluisterd, ik heb daardoor het zelfvertrouwen gekregen dat mijn mening ertoe doet.


De organisatie zal merken dat ik me zal blijven ontwikkelen. Janneke is positief, betrokken en deskundig, waardoor er een veilige sfeer was in de groep.


Ik kan in verschillende situaties veel beter voor mezelf op te komen.


Ik zie nu in dat opkomen voor mezelf niet ten nadele is van een ander. Het gaat erom hoe ik mezelf en de ander durf te waarderen.


Het was een training waar ik wat aan heb gehad voor mijn verdere ontwikkeling, zowel in mijn werk als privé.


Bekend raken met zelfreflectie sprak me zo aan omdat ik hier eerder niet bewust bij stil stond. Het helpt me in de communicatie met anderen en om mijn doelen te bereiken.


Ik ben me veel bewuster geworden van mijn omgeving en hoe ik daarop een positieve invloed kan uitoefenen.


De lesstof werd helder overgebracht. Samen oefenen was een fijne ervaring, ik kreeg positieve feedback en durfde daardoor ook kwetsbaar te zijn.


TRAINING
WERKEN MET JE IK-GRENS

Heb jij moeite om een ander iets te weigeren? Zit jouw loyaliteit je soms teveel in de weg, is achter je eigen keuze blijven staan een probleem? Ben je te uitnodigend of vind je het juist moeilijk om iemand dichtbij te laten komen? Wat betekent dit voor je en hoe kun je dit veranderen?

Tijdens deze situaties ben je teveel bezig met hoe je het zult aanpakken en ga je voorbij aan wat je zelf wilt. Het voelt alsof je achter de feiten aanloopt en onvoldoende grip hebt op je eigen gevoelens, gedrag en keuzes die jij wilt maken. 
In deze training leer jij op een niet-oordelende manier om te gaan met gevoelens en emoties van jezelf en de ander. Je raakt vertrouwd met de verschillende functies van je ik-grens en welke positieve invloed dit heeft voor jezelf en voor anderen. 


WAAROM TRAINEN VAN JOUW IK-GRENS
De ik-grens heeft een belangrijke filterfunctie voor ons. Ze omvat onze identiteit en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf die we liever niet toelaten. De ik-grens heeft een filterfunctie die ons gezond houdt.
Het vergt training om hierin een goede balans te vinden. Heel bewust in contact komen met jouw gevoelswereld is het uitgangspunt.

Als kind deden we dit als vanzelf, maar tijdens ons leven is deze vaardigheid dikwijls naar de achtergrond geraakt. Onze aangeleerde patronen, ervaringen en herinneringen kunnen (onbewust) verstorend werken of blokkeren. Je wordt je ervan bewust hoe je hiermee beter om kunt gaan. Na de training weet je hoe je kunt schakelen tussen jouw gevoelens, denken en doen. Daardoor ontstaan ruimte en inzicht voor jouw eigen verlangens en keuzes. En bevorder je jouw leefplezier en gezondheid.

Door het stellen van grenzen laat je weten wie je bent en wat je wilt. Dit verheldert de relatie met anderen, want grenzen verbinden.

PROGRAMMA EN METHODIEK 

Gedurende acht weken volg je een specifiek trainingsprogramma waarbij het trainen van je aandacht, door middel van mindfulnessoefeningen een belangrijke rol inneemt.


De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en 1 dagdeel. Je krijgt steeds een korte introductie van de theorie, we doen mindfulnessoefeningen en we delen ervaringen. 


Opbouw programma:

  1. inzicht in theorie 
  2. mindfulnessoefeningen bewustwording ik-grens
  3. cd en dagboekopdrachten
  4. onderlinge uitwisseling van ervaringen


Je traint je aandacht door dagelijkse visualisatieoefeningen via een luister-CD. Daarmee raak jij je bewust van de diverse aandachtsgebieden van je ik-grens. Dit omvat je innerlijke wereld, je rationele en cognitieve wereld en de omgang met de wereld van de ander. 

Zo zijn er tien verschillende uitgangsposities van je ik-grens waarmee je bewust kunt schakelen en tot weloverwogen keuzes kunt komen.

Deze SBAT ofwel Self Boundary Awareness Training geef ik onder supervisie van Nick Blaser, psychiater en psychotherapeut. Hij werkt vanuit een systemische en dialogische visie en heeft deze inzichtgevende en ik-versterkende methode ontwikkeld. Hij is oprichter van de School voor Grensbewustzijn, www.horizologie.ch


De masterclasses van Nick Blaser zijn voor professionals en zijn geaccrediteerd door de stichting SKB voor psychosociale en geestelijke gezondheidszorg.


VOOR WIE

Iedereen die zijn of haar ik-grens wil verkennen en versterken, of gewoon nieuwsgierig is. Groepen collega’s die deze ervaring gezamenlijk willen ondergaan. Een groep bestaat maximaal zes personen.INFORMATIE Training Werken met je Ik-grens 2019

De training beslaat 7 dagdelen en 1 hele dag.

Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur.

Data: Er zijn momenteel nieuwe data in de maak.

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Locatie: Zuidergrachtswal 2, 8933 AD Leeuwarden

Op 3 minuten lopen van parkeergarage De Klanderij en op 10 minuten lopen van het station Leeuwarden.KOSTEN

De training kost € 375,00 inclusief btw. Het volledige bedrag kan in termijnen worden voldaan, indien dit beter past. AANMELDEN / VERGOEDING

Je kunt je aanmelden via info@bureauwerkelijk.nl of via het aanmeldformulierBij definitieve aanmelding vindt er een intakegesprek plaats om te horen wat je motivatie is.


Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar of je deze mindfulnesstraining (gedeeltelijk) vergoed krijgt. Ik sta geregistreerd bij de NFG en als registertherapeut bij RBCZ.


Je bent van harte welkom op deze avond en ik hoop op een enorm inspirerende, plezierige en heel leerzame tijd samen!


VRAGEN OF AANMELDEN? TRAININGEN, LEZING OF LES


Bureau Werkelijk geeft trainingen, cursussen en lezingen voor groepen. Op locatie of bij Bureau Werkelijk zelf.

Informeer naar de mogelijkheden.


Thema's:
• Persoonlijke Effectiviteit
• Werken met je Ik-grens  
• Verandermanagement in organisaties
• en onderwerpen in overleg

Je kunt je hier aanmelden of meer informatie vragen. Via je eigen mailprogramma kan dat natuurlijk ook.
En bellen is ook prima, natuurlijk. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.