WORD EFFECTIEVER IN JE LEVEN, WERK EN RELATIES

Coaching en training in persoonlijke effectiviteit die je verder brengt.

COACHING EN TRAINING IN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT IS

WERKEN AAN JE PERSOONLIJKE EN PROFESSIONELE ONTWIKKELING.


Met coaching bij Bureau Werkelijk halen we het beste uit jezelf naar voren.

Daarbij nemen we alle facetten uit je leven, werk en relaties mee waarin jij je kwetsbaar voelt en beter in wilt leren functioneren, zodat je met meer zelfvertrouwen je eigen toekomst invult.


Trainingen en coachtrajecten voor individuen en organisaties.

Ook geeft Bureau Werkelijk groepstrainingen op locatie.

Vraag naar de mogelijkheden.


Eigenwaarde is een begrip dat samenhangt met durven doen waar je goed in bent. Dat hebben we nodig om goed en evenwichtig te functioneren. Helaas is dit niet vanzelfsprekend, maar kan wel worden geleerd. We leven naar onze overtuigingen, zoals dat we die vroeger hebben aangenomen.

Bijvoorbeeld: 'Ik moet hard werken om waardering te krijgen' of 'ik heb nu eenmaal geen overwicht op anderen. Je weet wel dat het anders kan, maar... hoe pak je dat aan?

Veranderen is nogal een stap. Het haalt je tijdelijk uit je evenwicht, terwijl vasthouden aan het veilige bekende een natuurlijke reflex is. Of het nu om nieuwe uitdaging gaat of om de weerstand die je ergens bij voelt. Vasthouden is geen optie, meebewegen wel.


Bij een verlangen naar uitdaging gaat het om de vraag of je de spanning wel verdraagt of je er klaar voor bent om de sprong te wagen. Dat zul je niet weten zolang je het niet doet. Het betreft hier een persoonlijke leervraag die iedere keer terugkomt maar vooralsnog vooruit wordt geschoven. Er zou wel eens een belangrijk talent in kunnen schuilen.

Of er is sprake van weerstand. Er is iets wat je niet durft los te laten. Het voelt onveilig. Je komt alsmaar met tegenargumenten om het maar niet te hoeven doen. Het is net als het innemen van een aspirine, het werkt maar even. Je hebt dan op een bepaald vlak iets niet geleerd of verkeerd aangeleerd.
Beide voorbeelden zijn heel herkenbaar. In beide situaties word je beïnvloed door spanning, stress of door een hardnekkige overtuiging. Eigenwaarde ontwikkel je door een coachtraject aan te gaan. Met vallen en opstaan leer jij je doel te bereiken. Relativering, humor en zelfreflectie werken hierbij bevrijdend.

Niets menselijks is ons vreemd, alles kan en mag er zijn en wordt in een veilige sfeer gedeeld.


Pippi Langkous:

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!


Training op onderdelen

Je kunt ook kiezen voor een individuele of groepstraining op een bepaald thema.

Dit wanneer je meer behoefte hebt aan een specifieke training met betrekking tot persoonlijke ontplooiing en professionele effectiviteit, zoals op:

• Communicatieve vaardigheden

• Effectief samenwerken

• Positief onderhandelen

• Doelen stellen

• Werken met leerstijlen in een groep/team

• Programma stresspreventie, fysieke en mentale invloed van positieve emoties

• Grenzen stellen en je invloed vergroten (assertiviteit)


De opbouw van de programma’s bestaat uit theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen die je samen evalueert.


De programmaonderdelen zijn er ook voor organisaties die een individuele coaching of een groeps-teamtraining willen aanbieden aan haar werknemers met betrekking tot een bepaald thema. De opbouw van de programma’s bestaat uit ondersteunende theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen en het opnieuw toetsen van een vervolgleervraag.


Vraag naar de mogelijkheden op maat.

Informeer hier naar de mogelijkheden.

CURSISTEN OVER DE TRAINING:


Janneke zorgde ervoor dat ik iedereen kon vertrouwen en ook respecteren. Ik durfde daardoor goed mezelf te zijn en met mijn leerpunten te oefenen.


Op de training Persoonlijke Effectiviteit bij de FNV heb ik Janneke ervaren als een zeer krachtige, betrokken, overtuigende vrouw, die elke bijeenkomst weer met evenveel inzet kan leiden. Ik ben heel blij dat ik deze training gedaan heb, het heeft mij meer inzicht in mijzelf gegeven, alsmede handvatten om te kijken hoe ik mijn leven vorm wil en kan geven.


Er werd goed naar mij geluisterd, ik heb daardoor het zelfvertrouwen gekregen dat mijn mening ertoe doet.


De organisatie zal merken dat ik me zal blijven ontwikkelen. Janneke is positief, betrokken en deskundig, waardoor er een veilige sfeer was in de groep.


Ik kan in verschillende situaties veel beter voor mezelf op te komen.


Ik zie nu in dat opkomen voor mezelf niet ten nadele is van een ander. Het gaat erom hoe ik mezelf en de ander durf te waarderen.


Het was een training waar ik wat aan heb gehad voor mijn verdere ontwikkeling, zowel in mijn werk als privé.


Bekend raken met zelfreflectie sprak me zo aan omdat ik hier eerder niet bewust bij stil stond. Het helpt me in de communicatie met anderen en om mijn doelen te bereiken.


Ik ben me veel bewuster geworden van mijn omgeving en hoe ik daarop een positieve invloed kan uitoefenen.


De lesstof werd helder overgebracht. Samen oefenen was een fijne ervaring, ik kreeg positieve feedback en durfde daardoor ook kwetsbaar te zijn.


TRAININGEN, LEZING OF LES


Bureau Werkelijk geeft trainingen, cursussen en lezingen voor groepen. Op locatie of bij Bureau Werkelijk zelf.

Informeer naar de mogelijkheden.


Thema's:
• Persoonlijke Effectiviteit
• Werken met je Ik-grens  
• Verandermanagement in organisaties
• en onderwerpen in overleg

JE KUNT JE HIER AANMELDEN...

Je kunt je hier aanmelden of meer informatie vragen. Via je eigen mailprogramma kan dat natuurlijk ook.
En bellen is ook prima, natuurlijk. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.