HET VERSCHIL TUSSEN
THERAPIE EN COACHING 

Therapie en Coaching 

Een (kort) biografisch onderzoek geeft meestal aan of er achter de initiële hulpvraag een diepere betekenis aanwezig ligt. Het is voor een organisatie, erg belangrijk om dit te onderkennen voordat er een begeleidingstraject en offerte wordt afgesproken.

Veranderen vergt transparantie, lef en doorzettingsvermogen.


Een therapeutisch proces is eerst nodig als er dieperliggende oorzaken blijken te zijn.

Pas dan kan men echt veranderen. Weten waarvoor en waarom je dit doet motiveert enorm om eerst de verwerking door te maken. Het geeft ook houvast om vervolgens de coaching op te pakken.


Direct starten met coaching wordt aangeraden wanneer er een wens is om persoonlijk en professioneel verder te groeien omdat nieuwe omstandigheden en/of een functie hierom vragen.


Therapie Is gericht op het verkennen en verwerken van vroegere gebeurtenissen en onopgeloste levensvragen, die een lastig patroon of overtuiging in het hier en nu veroorzaken. Je raakt steeds weer verstrikt in eenzelfde valkuil. Je weet niet waarom je weer kritiek krijgt, je buitengesloten voelt, waarom je gaat pleasen of leugentjes vertelt. Jouw coping ofwel jouw overlevingsstrategie is hier aan het werk en wil je automatisch beschermen. Je wilt wel anders maar je weet niet hoe je dat aanpakt. Jouw echte identiteit en emotieverwerking staan onder druk. Daarom zit je niet goed in je vel. In therapie is er eerst ruimte nodig voor je verhaal en de verwerking van onderliggende pijn en verdriet. Pas dan kan er erkenning en zelfwaardering voor jezelf ontstaan. 


Oorzaken

Aan bepaalde behoeften heb je in een vroege levensfase een tekort gehad. Denk bijvoorbeeld aan de behoefte aan veiligheid of verbinding leren maken, autonomie mogen ontwikkelen of waardering voor zelfexpressie. Een tekort hieraan, in minder of meerdere mate, is bepalend voor hoe je nu je leven, werk en relaties ervaart. Onze overtuiging klopt nog niet met de werkelijkheid.

De therapeut laat jouw stap voor stap ontdekken hoe dit heeft kunnen ontstaan. Identiteit, uiten van gevoelens, zelfwaardering ontdekken, autonomie en symbiose in een gezond evenwicht brengen, zijn een belangrijke stap naar duurzame verandering in het omgaan met jezelf en anderen.


Meer info

Kijk op de pagina loopbaancoaching

en talentontwikkeling.


Coaching houdt zich bezig met jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het betreft hier vaak een heldere en bewuste hulpvraag. Jij weet zelf wat je nodig hebt voor je persoonlijke groei. Dat hebben we allemaal nodig van tijd tot tijd. De nadruk ligt hierbij niet op het verleden maar op het heden vooral ook op de toekomst. De hulpvraag bestaat bijvoorbeeld uit beter leren leidinggeven, helder leren zijn in de communicatie, grenzen aangeven, timemanagement, juiste assertiviteit hanteren, leren presenteren, je kwaliteiten en talenten goed leren benutten, omgaan met weerstand en herkennen van je valkuilen en allergieën.

Coaching lijkt op mentorschap, de coach wijst je de weg, helpt je leren reflecteren op jouw hulpvraag met als doel dat je zelf beter zicht krijgt op hoe jij wilt functioneren zodat je meer evenwicht ervaart in je leven, werk en relaties.

Vergoedingen 
Therapie wordt gedeeltelijk vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars indien je aanvullend bent verzekerd

Kijk hier voor een overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingsmogelijkheden.

Hier kun je je aanmelden of meer informatie vragen. Je mag ook bellen met 06 380 20 801
of mailen naar info@bureauwerkelijk.nl. Hoe dan ook, ik reageer zo snel mogelijk.
Mogelijk is er een wachtlijst van twee tot vier weken tussen je aanmelding en het eerste oriënterend gesprek.